Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Harcsa halászlé recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 1 csipet
» 2 db paradicsom
» 5 fej vöröshagyma
» 1 csipet bors
» 2 db paprika
» paprika (erős zöld)
» 2 ek pirospaprika (édesnemes)
» 1.5 kg harcsa (tisztított)
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A halat megmosom, fejét, fakárt, úszonyait levágom. A húsát sűrűn beirdalom, kétujjnyi vastag szeletekre vágom, besózom, hidegre teszem. A paradicsomot, paprikát megmosom, félbe vágom. A hagymát megtisztítom, felszeletelem, majd egy fazékba rakom, ráöntök 2 liter vizet, beleteszem a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadom a paradicsomot, a paprikát, sózom, felforralom, és kb. 2 órát főzöm. Ez az alaplé. Az alaplevet leszűröm, a sűrűjét átpasszírozom. A levet felforralom, belekeverem a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, valamint az erős paprika karikákat, és 8-10 perc alatt megfőzöm. Már ne keverem, csak rázogatom, mert a halhús összetörhet.
Megjegyzés / tipp:

A szabadban, bográcsban főzve a legfinomabb.
1 komment 4 ember kedveli patakigigi
2014.04.07 16:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
halaskarcsi 2014.04.20. 20:35 (#1)
A harcsát minek irdalni?Szálka nincs benne!A szálkás halakat(keszeg,kárász,bali n,paduc,jász.stb) viszont fontos.A recept egyébként jó,de én ajánlok egy kis belsőséget hozzá,amit a végén kell beletenni,és csak egyet rottyantani.Főzni nem szabad,mert megkeményedik az ikra!
Címkék
halat megmosom, húsát sűrűn, hagymát megtisztítom, fazékba rakom, alaplevet leszűröm, sűrűjét átpasszírozom, levet felforralom, erős paprika, halhús összetörhet, halszeleteket, felszeletelem, pirospaprikát, átpasszírozom, pirospaprika, paradicsomot, megtisztítom, paradicsomot, összetörhet, legfinomabb, felforralom, vöröshagyma, belekeverem, felforralom, szeletekre, tisztított, bográcsban, beleteszem, paradicsom, beleteszem, Hozzáadom, kétujjnyi, alaplevet, uszonyait, szabadban, rázogatom, csipet, paradicsom, vöröshagyma, csipet bors, paprika, paprika erős zöld, pirospaprika édesnemes, harcsa tisztított,
Részeg Izidor
0 komment 2 ember kedveli
Kolbászos burgonya leves
0 komment 2 ember kedveli
Finom meggyes pite
0 komment 6 ember kedveli
Habos túrós lepény
0 komment 9 ember kedveli
Babapiskóta torta
0 komment 18 ember kedveli
Hagymás-tepertős pogácsa
0 komment 11 ember kedveli
Túrós pogácsa tejföllel
0 komment 10 ember kedveli
Kapros borsópörkölt galuskával.
0 komment 14 ember kedveli
Cigányka
0 komment 4 ember kedveli
Kelkáposztás zöldségleves
0 komment 1 ember kedveli
Csirkemáj rizottó
0 komment 6 ember kedveli
Citromos grízhab karamellel
0 komment 4 ember kedveli
Cukkini torta túróval, sonkával !
0 komment 4 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Ananász torta fejjel lefelé
0 komment 3 ember kedveli
Gombával töltött zsemle
0 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.